Efectuez la domiciliul sau firma dumneavoastra lucrari de reparatii pentru orice agregat frigorific. Ma voi referi in continuare la lucrarile de service (reparatii) frigidere si lazi frigorifice, dozatoare de apa sau suc si frigidere auto la 12 sau 24 V.
Imi desfasor activitatea in toate sectoarele din Bucuresti si in judetul Ilfov.
In cazul in care beneficiarul este de acord cu reparatia agregatului frigorific, deplasarea si constatarea sunt gratuite.
Nu conteaza marca produsului dumneavoastra, daca are nevoie de reparatii va invit sa ma contactati.
Reparatii frigidere si lazi frigorifice
Pe vremuri, toata lumea avea frigider sau congelator facut la Gaesti (faimosul Arctic), firma romaneasca ce realiza produse de calitate.
Agregatele frigorifice erau facute cu simt de raspundere, dar aveau un consum ridicat de energie electrica.
In zilele noastre, date fiind normele europene cu privire la scaderea consumurilor energetice din surse conventionale de energie, producatorii de agregate frigorifice s-au adaptat si se intrec in a scoate pe piata modele cat mai economice.
Frigiderul, lada frigorifica, dozatorul de apa rece sau orice alt agregat frigorific are montat un termostat mecanic sau electronic, care comanda pornirea sau oprirea compresorului in functie de temperatura setata. Termostatul poate ramane cuplat pe deschis (defect), indiferent de temperatura pe care ati setat-o si agregatul frigorific sa mearga in continuare, coborand temperatura mult sub limita.
Mai exista varianta ca termostatul sa ramana decuplat (defect) iar compresorul sa nu mai porneasca. Compresoarele sunt ajutate la pornire de un releu de pornire, termic, cat si de un condensator. Problema agregatului poate sa fie si de natura electrica.
Durata de functionare a agregatului frigorific pana la atingerea temperaturii setate este indelungata, ea realizandu-se cu mici pauze de repaus. Daca pauzele de functionare ale agregatului sunt reduse sau rare, acest lucru poate duce la scurtarea duratei de viata a compresorului.
O alta problema des intalnita in functionarea agregatelor frigorifice este reprezentata de depunerea unui strat de gheata pe suprafata vaporizatorului. In aceasta situatie defectuasa de functionare, este recomandat sa realizati o decongelare a aparatului. Daca nu aceasta este solutia problemei agregatului, atunci puteti verifica starea condensatorului, ce poate avea depuneri de praf pe suprafata sa.
Racirea agentului frigorific se face prin condensator. Condensatorul frigiderului clasic este montat in partea din spate si este racit cu aerul din incapere prin convectie naturala. Un alt tip de condensnsator este cel racit cu aer cu circulatie fortata si acesta necesita mentenanta periodica mai des realizata.
In unele situatii, functionarea defectuaoasa a agergatului frigorific este cauzata de diminuarea cantitatii de agent frigorific din instalatie. Daca suntem in aceasta situatie, agregatul frigorific va functiona perioade mult mai indelungate in incercarea de a atinge temperatura ce i-a fost setata. Aceasta durata lunga de functionare poate duce la deteriorarea compresorului.
Inainte de incarcarea agregatului se face un test de etanseitate, ca sa vedem daca sunt pierderi de refrigerant in instalatie.. Daca se descopera o fisura in instalatie, aceasta se poate suda sau se inlocuieste piesa defecta, dupa caz. Anumite agregate frigorifice au filtru deshidrator, rolul acestuia fiind sa retina umiditatea din instalatie (in cazul unei fisuri) si impuritatile care pot aparea din compresor. Acest filtru se schimba inainte de incarcarea agregatului cu agent frigorific.
Dupa ce se consulta documentatia agregatului, acesta se incarca cu agent frigorific. Se porneste agregatul si se verifica presiunile din instalatie. Dupa presiuni ne putem da seama daca exista un defect in functionarea compresorului. Durata de viata a unui compresor este estimata de producator la 8-10 ani.
Reparatii frigidere si lazi frigorifice – defectiuni posibile
Probleme intalnite in functionarea agregatelor frigorifice:
- garnitura usii nu este etansa;
- instalatia frigorifica fisurata;
- senzor de temperatura defect;
- filtru obturat;
- capilar obturat;
- placa electronica defecta;
- senzor degivrare defect;
- rezistenta degivrare defecta;
- termostat defect;
- ventilator defect;
- condensatorul de racire a refrigerantului murdar;
- releu de pornire compresor defect;
- releu termic defect;
- condensator de pornire compresor defect;
- compresor defect.
Reparatii dozatoare de apa
Ofer servicii de reparatii dozatoare de apa, indiferent de producator.
Un dozator de apa este un agregat frigorific pentru racirea apei la o temperatura de 4-7 °C, care poate fi racordat la reteaua de apa sau cu bidoane. Aparatele au si functia de incalzire cu un boiler si pot avea si zona de refrigerare pentru alimente.
Reparatii dozatoare de apa – defectiuni posibile
Probleme intalnite:
- filtru apa infundat;
- filtru refrigerant infundat;
- capilar infundat;
- instalatie frigorifica fisurata;
- termostat defect;
- sonda temperatura defecta;
- releu de pornire compresor este defect;
- releu termic defect;
- condensator de pornire compresor defect;
- compresor defect.
Este recomandata igienizarea recipientului de stocare a lichidelor din dozator o data pe an.
Pentru informatii suplimentare sau comenzi va invit sa ma contactati.
Reparatii frigidere auto si lazi frigorifice auto 12/24 V
Efectuam reparatii si pentru frigidere auto si lazi frigorifice auto la 12/24V la preturi corecte.
Un frigider auto este un agregat frigorific alimentat la 12/24V, care poate fi de refrigerare la 2°C-6°C sau poate sa si congeleze pana la -18°C.
Frigiderele auto cu compresor au atasat un modul electronic (calculator) care transforma curentul continuu in curent alternativ.
Calculatorul citeste tensiunea din baterie si poate opri frigiderul daca tensiunea scade sub 11.30V.
Acest modul electronic poate comanda ventilatia si turatia compresorului etc.
Reparatii frigidere auto si lazi frigorifice auto – defectiuni posibile
Probleme intalnite:
- garnitura usii nu este etansa;
- instalatia frigorifica fisurata;
- filtru infundat;
- condensatorul de racire a refrigerantului murdar;
- termostat defect;
- senzor de temperatura defect;
- modul electronic (calculator) defect;
- compresor defect.